K og EL: Medfinansiering af 3. Limfjordsforbindelse er et skråplan

Konservative og Enhedslisten bakker som de eneste partier i Aalborg Byråd ikke op om forslaget om at tilbyde staten 600 millioner kroner til den 3. Limfjordsforbindelse.

28 ud af 31 medlemmer af byrådet i Aalborg kunne onsdag morgen melde ud, at byrådet er klar til at tilbyde staten 600 millioner kroner til at finansiere den 3. Limfjordsforbindelse. Kun Konservative og Enhedslisten siger nej til forslaget.

- Vi mener, at de penge, som ligger i kommunekassen fra skattebetalende borgere og virksomheder skal bruges til at løse opgaver i kommunen - og ikke til at betale for statslige opgaver, siger byrådsmedlem Vibeke Gamst fra Det Konservative Folkeparti.

Hun mener, at forslaget fra byrådet er mærkeligt, fordi det i sig selv ikke er noget værd – med mindre det udløser en restbetaling fra statskassen. 

- Havde meldingen fra Christiansborg været, at man ville flytte på de gamle, fastlagte principper for anlægsbudgettering og i stedet have medfinansiering, så skulle vi selvfølgelig finde pengene. Det er klart. Men at melde ud, at Aalborg lægger penge i kassen, er et skråplan, siger hun.

Ved Enhedslisten mener man slet ikke, at en 3. Limfjordsforbindelse er den rigtige vej at gå. I stedet bør fokus være på at forbedre vilkårene for den kollektive trafik, lyder det fra byrådsmedlem Per Clausen.

- Vi synes ikke, at man skal bruge penge på motorvejsprojekter, som i stedet kunne bruges på velfærd og grøn omstilling, siger Per Clausen.

I modsætningen til Per Clausen er Konservatives Vibeke Gamst enig med resten af byrådet i, at den 3. Limfjordsforbindelse er nødvendig.

- Situationen er yderst kritisk. Det vil komme alle til gode med en 3. Limfjordsforbindelse. Men jeg kan ikke se for mig, at staten skal lade pengene lande der, hvor kommunerne er med til at finansiere. Staten skal lægge pengene der, hvor det er til størst gavn for det danske samfund, siger hun.

Limfjorden krydses hver dag af cirka 120.000 biler.

 
 
Foto: Illustration: 3. Limfjordsforbindelse.nu

Seneste nyt

fra Nordjylland