Kabinepersonalet i SAS strejker

SAS blev tidligt onsdag morgen ramt af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt selskabets kabinepersonale i Københavns Lufthavn i Kastrup.

SAS Danmark blev onsdag morgen ramt af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt selskabets kabineansatte i Københavns Lufthavn, hvilket betød uregelmæssigheder og aflysning af flere afgange i SAS's morgentrafik.

SAS-informationschef, Jens Langergaard, siger til Ritzau, at der er tale om en hård kerne af faglige aktive, som har forhindret deres kolleger i at møde på arbejde.

- De har gang i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og vi er ved at bede deres ansvarlige sørge for, at de straks genoptager arbejdet. Lige nu er SAS-trafikken stort set 100 procent påvirket af aktionen, men vi forventer, at de går i arbejde med det samme, når deres forhandlere får sagt til dem, at det her må man ikke. Derfor håber vi på at kunne give kunderne en meget mere lys besked ved 10-tiden, siger Jens Langergaard.

Forhandlerne fra SAS og kabinepersonalet blev tirsdag aften sendt hjem fra Forligsinstitutionen efter resultatløse forhandlinger om en ny overenskomst.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland