Kæmpe fodboldstævne for piger: Tøsehygge skal gøre sporten mere attraktiv

02:03

Fairplay og det gode samvær var i fokus søndag, hvor knap 900 fodboldpiger i alderen 4 til 13 år var samlet til en træningsturnering i Dronninglund. Her handlede det om langt mere end at vinde.

Neglelak, spray i forskellige farver til håret og tatoveringer står umiddelbart i skærende kontrast til fodbold, men ikke desto mindre er det en stor del af det årlige fodboldstævne i Dronninglund "Top Model Cup". 

Stævnet er kun for piger, og i pauserne mellem deres kampe har de mulighed for at være i det såkaldte pigehjørne, hvor de kan få sat hår, ordnet negle og få klistermærketatoveringer. 

- Det giver lidt mere hygge, og det er også sjovt. Hvis man ikke ved, hvad man skal lave, kan man bare gå i pigehjørnet, siger Freja Kjær Mortensen, der spiller på U11 piger for Dronninglund Fodbold. 

Det er 11. år i træk, Dronninglund Fodboldklub afholder "Top Model Cup", og de seneste år har pigehjørnet været en del af turneringen. 

- Vi vil gerne have nogle flere piger til at spille fodbold, så vi fandt på det her for at have noget ekstra hygge. Det er for at kombinere tingene, så det ikke altid bliver så seriøst og konkurrenceplaget, siger arrangøren af stævnet, Kaja Strøm Snerle. 

Netop det sidstnævnte er der ikke den helt store fare for til dagens fodboldstævne. Der bliver nemlig hverken registreret kampresultater eller kåret en vinder. 

- Der skal ikke altid være fokus på at være den bedste. Pigerne skal have en sjov dag, siger Kaja Strøm Snerle. 

Siden 2008 har fodboldstævnet vokset sig fra at have 36 tilmeldte hold til at slå rekord i år med 101 tilmeldte hold. 

Flere nyheder fra TV2 Nord