Kæmpe interesse for at hjælpe asylcentre

De nordjyske asylcentre får så meget hjælp fra private, at de er nødt til at takke nej til donationer af især tøj og legetøj. Cykler er dog en mangelvare.

Mens flygtningedebatten raser, modtager de nordjyske asylcentre så meget hjælp, at de efterhånden ikke har plads til at modtage alt, hvad de hjælpsomme nordjyder donerer.

Trine Wittendorff driver Facebook-siden "Hjælp til asylcentre, rundt omkring i Nordjylland". Her kan folk donere ting, de ikke længere har brug for, hvorefter Trine fordeler tingene til asylcentrene rundt omkring i regionen.

Hun bekræfter, at lysten til at hjælpe er enormt stor i øjeblikket.

- Vi har får så meget tøj, at asylcentrene ikke har plads til at modtage mere lige nu. Vi har aldrig fået så meget hjælp før. Det er jo et luksus problem, siger hun.

Marit R. Nielsen, der er centerleder på Jammerbugt Asylafdeling Nord, bekræfter tendensen.

- Vi har aldrig set så stor en tilstrømning af tøj og legetøj. Det er dejligt, fortæller hun.

Den megen hjælp betyder dog ikke, at asylcentrene har alt, hvad de skal bruge. Især cykler, klapvogne, barnevogne og vintertøj er en mangelvare, fortæller Trine Wittendorff.

Skulle man frygte, at ens donerede tøj bliver smidt ud, fordi asylcentrene ikke har plads til det, er der ingen grund til bekymring, fortæller Trine. Det hjælper i stedet et andet sted.

- Det tøj der nu er i overskud, giver vi til foreningen GESTUS, der hjælper udsatte familier i Nordjylland, fortæller Trine, der håber, at hjælpen fortsætter når mediedækningen forsvinder igen.

TV2 og DR sender på søndag det store indsamlingsshow til fordel for de syriske flygtninge. I løbet af ugen samles der penge ind. Du kan sende GIV til 1212 og støtte med 150 kroner. Indsamlingen kan følges på hashtagget #hjælpnu


Seneste nyt

fra Nordjylland