Kæmpe interesse for naturvidenskabsfestival på Bjerget Efterskole

På Bjerget Efterskole har eleverne været med til at undervise folkeskoleelever i vand og naturvidenskab.

Den nationale naturvidenskabsfestival bliver i uge 39 i år afholdt for 18. gang, og i år er fokusset på grundlaget for alt liv på jorden - nemlig vand. 

Mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser over hele Danmark tager de naturvidenskabelige dykkerbriller på og fordyber sig i vand og naturvidenskab. 

Et af de steder, der især har taget Naturvidenskabsfestivalen til sig, er Bjerget Efterskole, der fredag havde besøg af 400 skoleleelever. Her var det efterskoleeleverne, der stod for undervisningen.

- Det er lidt spændende. Det er sjovt, og man er ikke vant til, at det er sådan. Men det kommer, man skal bare lige i gang, siger Simon Bangsgaard, der går i 9. klasse på Bjerget Efterskole.

 
 
Foto: Sofie Bach

Lære om videnskaben bag vand

Det er femte år i træk, at Bjerget Efterskole er med til at arrangere naturvidenskabsfestival. 

- Når vi ligger herude i det berømte vandkantsdanmark, så er man nødt til at være en resurse. Vi har en resurse i, at vi har nogen lokaler og vi har unge mennesker, der kan noget. Og det er blevet en tradition, at vi byder ind med den her festival, hvor vi har nye ting, vi laver, siger Steffen Krøyer, forstander på Bjerget Efterskole. 

Festivalen bestod af flere forskellige aktiviteter, hvor de fremmødte deltagere kunne lære mere om vandet. 

- Jeg synes, det er rigtig sjvot at bygge både og være sammen med mine venner. Det er ret spændende, jeg kan godt lide det, siger Magda Elisabeth Udmark, der går i 4. klasse på Thorsted Friskole, og som er en af deltagerne på naturvidenskabsfestivalen.

 
 
Foto: Sofie Bach

Skal skabe interesse for naturvidenskab

Håbet med festivalen er at gøre flere interesserede i naturvidenskab. Det er ikke kun skoleelever, der lærer på festivalen. Efterskoleeleverne får også meget ud af at lære fra sig.

- Jeg synes, det er fedt. Sådan noget her kan man huske, og alt det, jeg fortæller i dag, er noget, jeg lærer noget af i, i forhold til at sidde i en klasse og fået det at vide af en lærer, siger Sara Killerich Fredensvang, der går i 8. klasse på Bjerget Efterskole. 

Interessen for festivalen har været stor, og alle pladserne var fyldt op efter 24 timer. 

- Så måtte jeg lukke for tilmeldingen, fordi vi kun kunne have 400. Så næste år må vi have plads til 550, for der er ikke nogen, der skal gå forgæves, siger Steffen Krøyer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland