Kæmpe venteliste til ungdomsbolig

Omkring 5500 studerende står i øjeblikket på venteliste til en bolig i Aalborg.

De nordjyske studiers rekordoptag smitter af på ventelisten hos AKU Aalborg, der administerer omkring 5000 ungdomsboliger i Aalborg. Ventelisten er i øjeblikket på omkring 5500 personer og forretningsfører Eigil Johansen kan melde alt udsolgt i kollegie- og ungdomsboliger, mens der er meget få private tilbud om boliger til de kommende studerende.

AKU Aalborg tilbyder alle tilmeldte en Tag Over Hovedet-garanti, hvor studerende midlertidigt kan bo på Aalborg Vandrerhjem, indtil de finder en fast bolig.

- Der er så småt ved at flytte unge mennesker ind derude, siger Eigil Johansen. Sidste år var omkring 100 mennesker i alt indkvarteret på vandrerhjemmet mens der i 2011 var op mod 200 indkvarteret.

Den lange venteliste kan vise sig at være rekordstor, men det har den været i flere år, og det hele passer meget godt overens med at studierne i Aalborg år efter år optager flere studerende. Heldigvis kommer der også flere nye boliger i Aalborg og bare i år er der kommet 1000 nye kollegie- og ungdomsboliger i portoføljen hos AKU Aalborg.

Det årlige boligkaos plejer at være at være ovre efter cirka halvanden måned, og en sjælden gang har Aalborg Vandrerhjem ekstra gæster til 1. november.

- Vi tager op mod 300 telefoner hver dag og på en weekend kan vi godt få 100 mails, så der er tryk på i de her uger, siger Eigil Johansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland