Kæmpe vindmøller i medvind

Opstillingen af kæmpe vindmøller ved Nordjyllandsværket er kommet endnu et skridt nærmere. Miljøministeren bakker nu op om projektet, som folkene bag kalder en succeshistorie.

Ved Nordjyllandsværket arbejder Aalborg Havn med planer om at opstille seks forsøgsvindmøller med en højde på over 200 meter. Til sammenligning er skorstenen på Nordjyllandsværket omkring 170 meter.

- Det kommer ikke til at påvirke så mange mennesker, bygninger eller installationer, så derfor synes vi det er en succeshistorie, siger Claus Holstein, direktør for Aalborg Havn.

Havnen har sammen med en initiativgruppe med nordjyder fra Folketinget, universitetet, industrien, fagbevægelsen og erhvervsorganisationer, opfordret miljøministeren til at bakke op om planerne om et testcenter til afprøvning af kæmpevindmøller i området. Og tilbagemeldingen er positiv i hvert fald til at fortsætte med planerne.

- Jamen, det giver mig lysten til at få det sat i gang. Nu er vi begyndt at tale med producenterne, og der er stor interesse for at udnytte området. Vi arbejder nu på at få de sidste tilladelser, så håber vi på, at der kan komme nogle møller herop - og at nordjyderne synes, det er positivt, siger Claus Holstein.


Seneste nyt

fra Nordjylland