Kæmper for erstatning: - Det kan ikke passe, det er så uretfærdigt

Foto: Martin Bækhøj

06:25

For et år siden var Pia Dam ude for et trafikuheld. Her kom hun så slemt til skade, at hun i dag er sygemeldt og har konstante smerter i blandt andet knæ og ankler. Men hun kan ikke få erstatning fra forsikringen, fordi skaderne ikke blev noteret i hendes lægejournal efter ulykken.

1 af 2

For et år siden var Pia Dam ude for et trafikuheld. Her kommer hun så slemt til skade, at hun i dag ikke kan passe sit arbejde. Men hun kan ikke få erstatning fra forsikringen, fordi skaderne ikke blev noteret i hendes lægejournal efter ulykken.

Den 9. marts 2016 er en dag, der forandrer Pia Dams livs radikalt.

- Han kommer fra venstre side, og registrerer overhovedet ikke, at han kører ind i et kryds, hvor der er rødt lys, fortæller Pia Dam.

På vej hjem efter at have hentet sin datter, bliver hun påkørt af en hvid varevogn i krydset ved Ringvej og Kronborgvej i Thisted.

- Jeg skriger. Jeg skriger simpelthen noget så afsindigt. Han kørte overfor rødt! Det er bare så uretfærdigt, siger hun.

Der kommer hurtigt en masse mennesker over for at hjælpe Pia Dam og datteren Linette, og efter kort tid ankommer også to ambulancer.

Jeg er dybt rystet. Jeg hænger jo fast i et hul, der er temmelig stort og voldsomt. Jeg er jo virkelig kommet i klemme.

Pia Dam, Thisted.

- På et tidspunkt kan jeg ikke få luft, fordi selen kvæler mig. Det er det værste jeg nogensinde har prøvet i mit liv. Jeg var simpelthen så bange – især fordi jeg havde min datter med. Det er virkelig ikke rart at tænke tilbage på, siger Pia Dam.

Pia Dam bliver kørt på traumecenteret på Regionshospital Nordjylland i Thisted. Her får hun kun undersøgt sin nakke og ryg, og det er derfor kun de skader, der bliver noteret i hendes lægejournal. Selvom hun også gør opmærksom på at hun har ondt i både knæ og ankler.

- Jeg er dybt rystet. Jeg hænger jo fast i et hul, der er temmelig stort og voldsomt. Jeg er jo virkelig kommet i klemme. Modpartens forsikringsselskab vil på ingen mådeanerkende mine skader, fordi man håndhæver hårdt, at der ikke er påvist her og nu skader, fordi de på sygehuset ikke har noteret andre skader end dem i min ryg og nakke, siger Pia Dam.

Læs også Advokat: - 72-timersregelen bør droppes

Fordi Pia Dams skader i knæ og ankler ikke bliver noteret, kan hun ikke få udbetalt erstatning fra forsikringen.

- Det føles så hamrende uretfærdigt. Det er jo ikke min skyld, at de ikke har skrevet det ned på sygehuset, siger Pia Dam.

Flemming Knudsen, der er cheflæge på Regionshospital Nordjylland i Thisted, vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men han fastholder, at alle skader bliver noteret.  

Siden ulykken har Pia Dam været sygemeldt fra sit arbejde, og hver dag er hun påvirket af smerter.

- Det gør rigtig ondt, at jeg ikke ved, hvad der kommer til at ske nu. Jeg vil bare gerne have mit liv tilbage, siger hun.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord