Kæmper i duel om startplads

Foto: Allan Storkborg (Arkiv)

Simon Makienok har erobret pladsen som frontspids på U/21-landsholdet, mens Nicklas Helenius var udtaget til A-landsholdet. Nu er nordjyden tilbage og der er derfor kamp om at starte inde.

AaB-bomber Nicklas Helenius er degraderet fra A-landsholdet til U/21-landsholdet i denne omgang. Derfor ville det være oplagt, at nordjyden går direkte i startopstillingen, når Danmarks U/21-landshold møder Spaniens ditto i aften. Men pladsen som spidsangriber har den høje Simon Makienok fra Brøndby IF sat sig på. Kampen om pladsen forrest på taktiktavlen er til debat helt op til kampstart, men træneren har en svag favorit.

- Nicklas (Helenius) er mere bevægelig end Simon (Makienok) og hvis man går ud fra, at vi kommer til at stå langt tilbage på banen, så er Nicklas nok det bedste valg, siger landstræner Morten Wieghorst til kanalsport.dk.

Nordjyden selv satser også på en plads i startopstillingen.

- Jeg kender spillerne og systemet godt, så det er ikke en ulempe, at jeg ikke har været med på det seneste, siger Nicklas Helenius til kanalsport.dk.

Ser man på spillernes statistik, bør Nicklas Helenius får chancen fra start. Nordjyden har nemlig scoret fire gange på ni kampe, mens Brøndby-kæmpen kun har scoret to gange for U/21-holdet på 12 forsøg.

Udover Helenius er også Kasper Kusk og Nicolai Larsen med fra AaB. Larsen er udtaget som reservemålmand og kommer næppe på banen, mens Kasper Kusk har en reel chance for at starte inde.

Kampen spilles klokken 20.45 i Burgos i aften før der er returopgør på Aalborg Stadion på næste tirsdag klokken 18.30.

Flere nyheder fra TV2 Nord