DN kæmper stadig for kysterne

Danmarks Naturfredningsforening kæmper stadig mod at Løkken Klithotel kan få lov til at gennemføre projekter ud i klitterne nær kysten. Det skader naturen, mener de.

- Kysterne er noget af det sidste natur, vi har tilbage i Danmark.

Sådan lyder det fra Arnold Simonsen, der er medlem af Danmarks Naturfredningsforeingn i Hjørring.

Han og Naturfredningsforeningen er bekymrede for kystområderne ved Løkken hvor der siden 1994 har været en 300-meters regel, der gør bebyggelse indenfor 300 meter fra kysten ulovlig.

De sidste knap 10 år er beskyttelsen af kysterne dog blevet afløst af flere lempelser i lovgivningen, især hvad angår bebyggelser på kysterne.

Senest har regeringen foreslået at ophæve strandbeskyttelseslinjen i og omkring byer. Konsekvensen heraf kan blive, at kysterne ikke længere er frit tilgængelige for alle, og at man på den måde ødelægger naturen, mener Danmarks Naturfredningsforening.

- Derfor mener vi, at kysterne skal beskyttes, for der er jo ikke så meget tilbage, fortsætter Arnold Simonsen.

I oktober sidste år besluttede regeringen at Løkken var en af de kyststrækninger, hvor man måtte bygge i klitterne. Planerne er i fuld gang. Det gamle Klithotel i Løkken skal opdateres og udvides. Oppe på rådhuset i Hjørring forsvarer borgmester Arne Boelt planerne om at udvide ud i klitterne.  

- Jeg forstår ikke modstanden. Projektet er inden for byskiltene. Man kan næsten ikke lave noget mindre indgribende mod naturen, end det her, siger Arne Boelt (S).

Argumenterne for at fjerne 300-meter-reglen bunder i, at en udvidelse af Løkken Klithotel vil give bedre muligheder for at trække turister til og dermed forbedre økonomien i området.

I klitterne ved Løkken forstår Arnold Simonsen godt, at det økonomisk kan blive en gevinst, men naturen skal alligevel komme i første række.

- Det er helt i orden at skabe vækst – det har vi intet problem med. Men vi mener, at naturen skal bevares og kommer først, siger Arnold Simonsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland