Kæmperabatter i byggemarkeder

Prut om prisen, når du handler i byggemarkedet. TV2/Nord viser dig hvordan.

En journalist fra TV2/Nord klædte sig ud som håndværker og forlangte procenter i tre forskellige byggemarkeder i Himmerland. Vi fortalte sælgerne, at vi skulle bygge en garage, og at vi skønsmæssigt skulle bruge materialer for ca. 30.000 kroner.

Hos Kongerslev Trælast og Byggecenter ville direktør Jens Svendsen i første omgang helst lave et samlet tilbud, men lod sig alligevel efter få minutter presse til at give 15 procent. Det samme som 4.500 kr. i rabat. Han erkender, at rabatter i byggemarkeder er helt normalt.

- Sådan er det vist i alle byggemarkeder især her ude på landet, hvor vi er vant til at lave en handel, men det er klart, at det især er håndværkere og de største kunder, der får de fleste procenter.

Hos Bygma i Støvring tager det også mindre end fem minutter at forhandle en stor rabat til garagebyggeriet hjem. Hvis vi ville åbne en konto, som havde en løbetid på tre måneder, kunne vi få 20 procent rabat på materialerne. Omregnet til kontant besparelse er det hele 6.000 kr.

Til gengæld faldt rabatten efter de tre måneder til en standartrabat på 10 procent, en rabat byggemarkedet tilbyder uden at blive presset.

XL-Byg Rold i Arden scorer højest i vores rabattest, men til gengæld lavest i gennemsigtige priser. Her fortæller en sælger, at byggemarkedet opererer med fire forskellige priser. De største rabatter gives til de allerstørste kunder, der typisk omsætter for millioner. Næst i rækken er håndværksmestre. Så kommer de menige håndværkere og til sidst "Fru Jensen". Fru Jensen er byggemarkedets definition på en kunde, der slet ikke får rabat.

I vores test er konklusionen, at XL Byg Rold i Arden tilbyder os mellem 15 - 30 procent i rabat. Er du rigtig god til at forhandle, kan du altså her spare op imod 9.000 kroner på et lille garagebyggeri.


Seneste nyt

fra Nordjylland