Kæmpetun gik "kun" for 27.000 kroner på auktion

De store tunfisk er blevet så almindelige på fiskeauktionerne, at prisen per kilo er styrtdykket fra rekordbeløb til et mere realistisk leje.

Da den første kæmpetun blev sat til salg på Hanstholm Fiskeauktion for tre uger siden, blev det betegnet som "en speciel dag", og den 209 kilo tunge krabat gik da også til rekordhøj pris - svimlende 610 kroner kiloet.

Siden er prisen raslet ned på de store tunfisk, fordi fiskere nærmest ikke kan undgå at få dem i nettet, og flere har optrådt på auktioner i både Hanstholm og Skagen.

Fredag morgen skulle endnu en kæmpetun sælges på auktion i Hanstholm, men denne gang skete det altså til en noget mere beskeden pris, fortæller auktionsmester Jes Holm Sørensen. 

- Jo, den gik til 116 kroner kiloet. Der har været flere af de store tun, siden vi solgte den første for nogle uger siden, så de er faldet noget, må man sige. Men 116 kroner er stadig en god pris for fisk, siger Jes Holm Sørensen.

Dermed er den samlede pris for havets sværvægtere faldet cirka 100.000 kroner. Den første tun gik for 125.000, mens den nyeste, som kunne præstere en kampvægt på 229 kilo, "kun" inkasserede knap 27.000 kroner. 

- Det er svært at sige endnu, hvor prislejet ender med at lægge sig, men det bliver nok et sted mellem 100 og 150 kroner per kilo, hvis der bliver ved med at dukke store tun op. Det er også en mere realistisk pris, siger Jes Holm Sørensen.

De 610 kroner, hammeren faldt over ved den første tunauktion i Hanstholm den 3. august, var også noget af det vildeste, Jes Holm Sørensen nogensinde havde set.

- Det er den højeste kilopris, vi har solgt på Hanstholm Fiskeauktion. Jeg har engang solgt hummere til 600 kroner kiloet, men aldrig over 600 kroner, sagde fiskeauktionsmesteren dengang til TV Midtvest. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland