Kærlighed til Læsø førte slagtere hjem

Palle Strøm og Anders Klitgaard Svendsen er i gang i deres egen slagterforretning på Læsø. Foto: Christian Henriksen

Det er med Læsø i hjertet, at de to nyuddannede slagtere, Palle Strøm og Anders Klitgaard Svendsen, nu står bag disken i egen slagterbutik i Byrum på Læsø.

De er begge 21 år. De har fulgtes ad på livets vej siden børnehaveklassen, og i januar blev de begge færdiguddannet som slagtere. Derfor var det næste skridt på deres karrierevej enkelt for dem at vælge. 

Palle Strøm og Anders Klitgaard Svendsen, der begge er født og opvokset på Læsø, ville hjem til øen og skabe noget.

- Jeg tror ikke, at vi ville have startet en slagterbutik andre steder end på Læsø, siger Palle Strøm. 

Slagter-butikken er indrettet i det gamle bageri i Byrum. Foto: Christian Henriksen

Sammen med Anders Klitgaard Svendsen slog han til, da de fik mulighed for at leje det gamle bageri i Byrum og indrette det til slagterforretning.

- Det betyder alt for mig, at det er på Læsø, siger Anders Klitgaard Svendsen. 

God modtagelse af unge optimister

De investerede 600.000 kroner i maskiner, og foråret er blevet brugt på at indrette butikken i Byrum. Måske et lidt risikabelt valg for et fag, hvor der bliver stadig længere mellem de fysiske butikker, men makkerparret er optimister.

- Vi er unge, så vi kan vel betale gælden af, hvis det ikke går, siger Anders Klitgaard Svendsen og griner.

Læsø Slagteren, som butikken i Byrum hedder, har fået en god start. Både de lokale og ikke mindst turisterne finder vej til slagterbutikken.

- Vi er her for øens skyld og for at gøre noget for Læsø. Vi vil gerne udvikle vores egne produkter med råvarer fra Læsø. Vi vil eksempelvis gerne bruge tang, siger Anders Klitgaard Svendsen. 

  Foto: Christian Henriksen

 

02:07

Palle Strøm og Anders Klitgaard Svendsen fra Læsø har fulgtes ad siden børnehave-klassen - så da de for få måneder siden begge blev udlært slagtere, var fremtidsplanen klar. De ville have deres egen slagterbutik - og det skulle være hjemme på Læsø.

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord