Kager med fokus på unges job

I næste uge vil HK Handel og HK Ungdom i Nordjylland dele cup cakes ud på handelsskolerne som led i en oplysningskampagne, der skal gøre de unge opmærksomme på deres rettigheder på fritidsjobbet.

Rigtig mange unge nordjyder har et fritidsjob ved siden af skolen eller studierne for at tjene lidt ekstra. Desværre får nogle af dem et hårdt første møde med arbejdsmarkedet. Det vil HK Handel Og HK Ungdom forsøge at gøre noget ved.

- Vi møder ofte unge fritidsjobbere, som ikke får løn under sygdom og som selv skal finde en afløser.  Andre bliver bedt om at arbejde gratis i den første uge, fordi arbejdsgiveren kalder det for prøvetid eller er blevet snydt for løn og tillæg på anden vis. Ingen af delene er i orden, siger Rasmus Jakobsen, ungdomskonsulent i HK Nordjylland.

HK Handel og HK Ungdom lancerer derfor nu en kampagne, der skal sætte fokus på de unge fritidsjobberes rettigheder.
De vil dele cup cakes ud på de nordjyske handelsskoler og i den forbindelse tage en snak med de unge om deres løn- og arbejdsforhold.

Kagerne refererer til sagen om Agnes Cup Cakes, hvor ungarbejdere blev truet med store bøder og havde usikre arbejdstider, indtil virksomheden i februar indgik overenskomst med HK.

- Fritidsjobbere skal ikke finde sig i at blive behandlet som andenrangs-medarbejdere med dårligere vilkår. Men for at kunne stå fast på sin ret og sige fra, er man nødt til at vide, hvad ens rettigheder faktisk er. Det vil vi informere dem om ved hjælp af denne oplysningskampagne, siger Rasmus Jakobsen.

HKs Jobpatrulje  besøgte sidste år 1900 nordjyske arbejdspladser for at tjekke fritidsjobbernes vilkår.


Seneste nyt

fra Nordjylland