Kameraer skal sladre om bilkøer

Foto: TV2/Nord

Her holder bilerne i kø ved tunnellen. Foto: arkivfoto

Foto: TV2/Nord

1 af 3

Bilister i Aalborg kan i fremtiden undgå bilkøer. Et nyt system skal hjælpe bilisterne udenom den værste trafik.

Nu sættes der ind mod de lange bilkøer i Aalborg. I flere vejkryds i Aalborg er der sat kameraer op, som skal overvåge trafikken - som eksempelvis på Hobrovej i Aalborg.

Kameraerne er en del af et større system, der skal fortælle bilisterne, hvor der er kødannelser, og hvilken rute det bedst kan betale sig at køre i forhold til, hvor meget trafik der er på strækningen.

Rent teknisk sker det ved, at kameraerne aflæser en del af nummerpladen på de forbipasserende biler, og når en bils nummerplade er registreret forskellige steder på strækningen, regnes hastigheden ud.

Systemet kan på den måde fortælle, hvor der er kø og hvor der kan forventes at være kø indenfor den nærmeste tid, og hvor lang køretiden vil være mellem forskellige steder i byen.

Informationerne vil blive vist med det samme på et nyt dynamisk trafikkort, der vil kunne ses på trafikportalen Trafikken.dk/Nordjylland.

Har man ikke adgang til computer, f.eks. fordi man allerede er startet på turen, vil informationerne kunne fås via radioen eller en smartphone.