Kamp om at blive spidskandidat

Anne-Dorthe Krog genopstiller ikke ved næste kommunalvalg. Det giver plads til en ny spidskandidat - ligesom der i flere andre partier kæmpes om magten.

Henning G. Jensen (S) og Anne-Dorte Krog (SF) kæmpede i 2009 om borgmesterposten i Aalborg. Men ingen af dem genopstiller til valget i 2013.

Det åbner op for, at andre politikere kan komme til og blive de nye spidskandidater. Hos Socialdemokraterne har man allerede fundet afløseren for den nuværende borgmester - det bliver Thomas Kastrup Larsen, der skal bære faklen videre. Men hos både SF og Venstre er pladsen som spidskandidat stadig åben.

De mange nye ansigter betyder nye tider i aalborgensisk politik, mener politikerne selv.

- Giganternes tid er forbi. Den tid, hvor du blev belønnet for at sidde længe på en post er ovre, siger Tina French Nielsen, der kæmper mod Mariann Nørgaard om pladsen som Venstres spidskandidat.

Hos SF er Jane Østergaard ny favorit, efter at Anne-Dorte Krog trak sig fra politik tidligere torsdag. Og Jane Østergaard forudser også nye tider i Nordjyllands hovedstad

- Det er klart, at det giver noget ny energi. Der sker jo mange udskiftninger nu her, siger hun.

Venstres Tina French Nielsen har endvidere en plan for Aalborgs politiske fremtid:

- Vi skal transformere os fra den her gamle socialdemokratiske mastodont til at være en åben, udadvendt, dynamisk, professionel ledet kommune, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland