Kamp om de statslige arbejdspladser

Mange statslige arbejdspladser er de seneste år blevet flyttet fra Nordjylland til København. En konference satte fredag fokus på, hvordan man får flere statslige arbejdspladser til regionen.

En række politikere, forskere og repræsentanter fra fagbevægelsen var fredag samlet for at diskutere, hvordan Nordjylland fastholder og tiltrækker statslige arbejdspladser.

I dag er 40 procent af de statslige arbejdspladser i Danmark placeret i København. Kun ni procent er placeret i Nordjylland. Senest har man fjernet 13 arbejdspladser fra Statsforvaltningen Nordjylland. Det skete ved årsskiftet.

Initiativet til konferencen er taget af HK Stat Nordjylland og blev afholdt på NORDJYSKE Medier i Aalborg.

- Vi oplever, at en række statslige arbejdspladser flyttes ud af vores region. Det er ikke godt for den regionale udvikling, men i virkeligheden heller ikke for det øvrige land, fordi det er med til at skabe et ujævnt Danmark med ulige muligheder. Derfor ønsker vi os en vision for placeringen af statslige arbejdspladser, så det gavner lokal og regional udvikling og samtidig er en fordel for hele landet. Vi håber, at Nordjylland med konferencen kommer til at inspirere en fortsat debat på landsplan, siger formand for HK Stat Nordjylland Jette Videnkjær.


Seneste nyt

fra Nordjylland