Kamp om pladserne til Borgertopmøde

349 nordjyder har sagt ja tak til invitationen om at deltage i Borgertopmødet den 5. marts. Og det er indbyderen, regionsrådsformand Ulla Astman (S) rigtig godt tilfreds med.

- Jeg er imponeret over, at så mange nordjyder kan afse en hel lørdag til at snakke sundhedsvæsen, men det viser også, at det er et emne, der ligge folk meget på sinde, sige hun.

I glæden over de mange tilmeldinger må hun samtidig beklage, at der desværre ikke er plads til alle ved arrangementet. 275 borgere får en positiv tilbagemelding på deres tilmelding.

Regionen er imidlertid nødt til at gå bredt ud med invitationen fra starten for at sikre nok deltagere på dagen. De 275 bliver nu valgt ud fra alder, køn og bopælskommune for at sikre, at deltagerkredsen udgør så bredt et udsnit af regionens borgere som muligt.
 
På topmødet bliver deltagerne placeret ved en række borde med en regionspolitiker som formand, men ikke som aktiv deltager.
Dagen starter med, at hvert bord skal bruge formiddagen på at udarbejde en vision for sundhedsvæsenet. Om eftermiddagen skal der svares på en række spørgsmål under tre overskrifter "Hvad skal sundhedsvæsenet tilbyde?", "Mit eget sundhedsbidrag" og "Kunde eller patient?"

På en storskærm i hallen kan deltagerne følge med i de svar, der kommer frem såvel lokalt som ved de øvrige topmøder i de fire andre regioner.


Seneste nyt

fra Nordjylland