Kampen om de store gedder

Der var kamp om at fange den største gedde ved Kraghede Sø i dag, da Brønderslev Lystfiskeriforening holdte Geddekonkurrence.

Der var en første præmie på 2500 kroner på spild, da Brønderslev Lystfiskeriforening i dag holdte Geddekonkurrence ved Kraghede Sø.

To af dem der deltog i konkurrencen var Peter Olesen fra Aalborg og Samuel Krogh fra Lindholm. De har deltaget i konkurrencen ved Kraghede Sø de seneste fem år, men det er endnu ikke lykkedes dem at fange den største gedde, selvom Peter Olesen var tæt på sidste år.

Der havde Peter Olesen fanget en stor gedde og sat den i et net, indtil den skulle vejes. Da han kommer tilbage til nettet med personen, der skal veje fisken, var gedden hoppet ud af nettet.

De to kammerater er efterhånden erfarne fiskere, og de har fisket sammen i 10-12 år. Og i Nordjylland er der mange der deler deres interesse.

De seneste ni år er antallet af personer der har et årsfisketegn i Nordjylland steget, som det eneste sted i hele landet. Tallet er steget fra 12.052 personer i 2005 til 13.278 personer i 2014.

- Det er skønt at være ude, og det er dejligt, at man ikke skal noget, så man kan bare gå og hygge sig, siger Samuel Krogh.

- Man slapper bare helt af og nyder livet og det fantastisk vejr, siger Peter Olesen.

Det lykkedes Peter Olesen at fange en gedde på 1,77 kilo, men det var desværre ikke nok, da gedden der vandt vejede 3,6 kilo.


Seneste nyt

fra Nordjylland