Kan ikke finde et nyt hjem

Mange boligforeninger har forbud mod, at lejerne holder hund. Derfor har 75-årige Tove Jensen svært ved at få en ældrebolig, hvor hunden Pippi kan komme med.

TV2/Nord fortalte i går om en række ældreboliger, der står ubeboede, og koster de nordjyske kommuner millioner af kroner. På trods af de mange ledige boliger, så kan 75-årige Tove Jensen fra Aalborg ikke få en ældrebolig. Hun har nemlig en bofælle, som ikke er velkommen i mange boligkomplekser.

Hunden Pippi er en fast følgesvend for Tove Jensen, og derfor vil hun have den med, når hun flytter i ældrebolig.

- Jeg kunne få en lejlighed i morgen, hvis ikke jeg havde hende, siger Tove Jensen.

Tove Jensen har længe ledt efter en ældrebolig i Aalborg, hvor hunde er velkomne. Men i Aalborgs centrum er der kun et-to steder. Hun undrer sig derfor over, hvorfor man ikke kan få dispensation til at have hund med nogle af de steder, hvor der står tomme ældreboliger.

Ole Nielsen, der er direktør i Himmerland Boligforening forklarer, at man ikke kan få særlige tilladelser. Det er de enkelte beboerbestyrelser i boligafdelingerne, som fastsætter reglerne.

- Nogle steder er man blevet enige om, at man vil have hund, og andre steder må man ikke. Og det er klart, når man flytter ind i en bolig, så må man efterleve de regler, der er i afdelingen, siger Ole Nielsen.

I Aalborg Kommune er der 18 afdelinger, hvor der må holdes hund i ældreboligerne. Mange af dem ligger på adresser Gug, Gandrup, Hals og Ulsted.

- Jeg kan ikke flytte udenfor byen. Hvordan skulle jeg så komme på indkøb og få motion, siger Tove Jensen, der er fast besluttet på at blive i Aalborg.

- Eller også skal jeg skille mig af med min hund, og det kan jeg ikke. Det er min bedste ven, siger Tove Jensen og refererer til, at ældre på plejehjem tit får besøg af hunde.

Aalborg Kommune oplyser, at kommunen ikke oplever det som et generelt problem. I 18 ud af kommunens 80 afdelinger med ældreboliger må holde hund.


Seneste nyt

fra Nordjylland