Lokalt lokalopgør: Kan Vejgaard gentage pokaloverraskelsen mod AaB?

2. Divisionsholdet fra Vejgaard Boldspilklub sendte superligamandskabet fra Hobro IK ud af pokalturneringen i sidste runde. Onsdag tager VB imod AaB i et vaskeægte lokalopgør.

Fem kilometer eller groft sagt en motorvej – det er hvad der adskiller Vejgaard Boldspilklub og AaB. Onsdag eftermiddag tørner de to klubber sammen – i øvrigt for første gang nogensinde i en officiel kamp – når de mødes i landspokalturneringen.

Det velkendte stadion på Soffy Road lægger græs til lokalopgøret mellem VB fra den østlige del af postnummer 9000 og AaB fra 9220 Aalborg Øst. Det kan næsten ikke blive mere lokalt på dette niveau.

Interessen for opgøret har også været stor, og der ventes godt 2000 tilskuere på lægterne. Værterne har således også sat en mobiltribune op til de gæstende fans fra AaB.

Som nævnt har Vejgaard, der spiller i 2. division, og AaB ikke tidligere spillet en officiel kamp mod hinanden. Men i vinter mødtes VB’s 2. divisionshold og AaB’s U19-mandskab. Et opgør der endte 1-1.

VB spillede sig i onsdagens sekstendedelsfinale med en overraskende sejr over superligamandskabet Hobro IK. Her vandt aalborgenserne 2-1 på hjemmebane, selvom de efter kun fire minutter kom bagud mod superligamandskabet. Det fik de dog vendt om på med scoringer af Lasse Storvang og Christian Pagh.

Mere ventet var det, at superligatropperne fra AaB skulle være at finde i sekstendedelsfinalen. I den forgangne runde skulle de også blot krydse fjorden til udekampen mod Nørresundby FB fra Danmarksserien. Her endte det med en sejr på 0 – 8 til AaB på blandt andet et hattrick af norske Iver Fossum. En stor oplevelse for Nørresundby-mandskabet og sikkert avancement til AaB.

Samme oplevelse og måske mere endnu skal Vejgaard jagte i onsdagens opgør. VB står noteret for 10 point efter ni kampe i 2. division. Det rækker til en 8. plads i rækken med 12 hold. AaB står noteret for 13 point efter 10 kampe i superligaen og indtager ligeledes en 8. plads.

Opgøret mellem Vejgaard og AaB begynder klokken 16.30, og TV2 Nord følger kampen tæt med reportage før og under kampen, live-gennemstilling i nyhederne klokken 18.20 samt livegennemstilling, kampreferat og reaktioner i nyhederne klokken 19.30.

Se eller gense jublen fra Vejgaards omklædningsrum, da de slog Hobro IK.

Seneste nyt

fra Nordjylland