Kanonsommer giver rekordomsætning i Fårup Sommerland

Aldrig er der omsat så meget i forlystelsesparken. Investeringer for millioner klar til 2019-sæson.

Det gode vejr fik sidste år gæsterne til at valfarte og shoppe løs i Fårup Sommerland. Det afspejles i årsregnskabet, der netop er blevet offentliggjort. 

Aldrig har omsætningen været større siden parkens etablering i 1975, og gæsteantallet nærmer sig niveauet fra rekordåret i 2016. 

Fårup Sommerlands samlede omsætning steg i 2018 med 11,9 millioner kroner fra 125,6 millioner kroner i 2017 til 137,0 millioner kroner- Seneste omsætningsrekord blev sat i 2016 med 133 millioner kroner.

Selskabets samlede resultat efter skat steg desuden fra 4,4 millioner i 2017 til 9,7 millioner kroner i 2018. Regnskabet placerer sig samlet som det næstbedste resultat i parkens historie og det bedste år uden lancering af store nyheder samme år.

Både direktion og bestyrelse er derfor meget glade for udviklingen og resultatet.

- Vi er fra bestyrelsens side tilfredse og ser positivt på fremtiden med gode muligheder for videreudvikling. Der er det seneste år blevet arbejdet grundigt med parkens fremtidige udviklingsplaner og optimering af driften, så vi forventer, at de kommende år vil vise yderligere vækst med et tilfredsstillende resultat, lyder det fra bestyrelsesformand i Fårup Sommerland, Ole Mølgaard.

Nyheder på vej for millioner

I 2018 havde Fårup Sommerland i alt 602.088 besøgende, hvilket er 44.000 flere end i 2017, hvor besøgstallet blev negativt påvirket af den våde sommer. Det stabile, varme vejr i 2018 var med til at få besøgstallet op på niveau med tidligere år, og det vækker glæde hos direktør Per Dam:

- Jeg glæder mig særligt over den positive udvikling af gæster, som bringer os tilbage på niveau med besøgstallene fra 2014 til 2016, hvor vi ramte et højt og stabilt antal gæster. Parken rummer fortsat et stort potentiale, og Fårup vil i de i kommende år have fokus på investeringer i nye attraktioner. Det vil bygge yderligere ovenpå gæsteantal og parkens vækst.

Rekorden for antal besøgende blev sat i 2013 med 656.904 gæster – året, hvor parkens dyreste rutsjebane, Orkanen, blev indviet.

Til sæsonen 2019 er der blevet der gennemført investeringer for i alt 32 millioner kroner i Fårup Sommerland, heraf i to nye forlystelser for de mindste – Motorbøllen og Nøddesvinget. Derudover er Hotel Fårup blevet udvidet med fire nye mødelokaler og to suiter.

Samlet beskæftiger Fårup Sommerland 46 helårsansatte og omkring 470 har sæsonarbejde i forlystelsesparken.

Fårup Sommerland vandt i februar den såkaldte Havfruepris ved feriemessen, Ferie For Alle.

Seneste nyt

fra Nordjylland