Kaos i bilbranchen

 Kaos i bilbranchen

Det har været den mærkeligste dag i mands minde i den nordjyske bilbranche. Efter regeringens indgreb med nye bilafgifter har forhandlerne slet ikke været i stand til at oplyse kunderne om de nøjagtige priser på de nye biler

Selv om der er en helt eksakt købesum 214.074 kr på taget af en splinterny diesel-dreven firedørs Toyota Yaris 1,4 hos forhandleren i Hjørring, så kan køberne slet ikke regne med prisen alligevel.

- Det er meget underligt, at vi slet ikke kan sige noget konkret om prisen til kunderne. Det er vi slet ikke vant til, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Toyota-forhandleren Carsten Mortensen til TV2/NORD.

Det har været en løjerlig dag hos alle bilforhandlere i Nordjylland. Efter regeringen med sin omlægning af afgifterne på nye biler, har importørerne hele dagen haft travlt med at fastsætte nye priser, som forhandlerne skal rette sig efter. Og det er slet ikke sikkert, at prisnedsættelserne på de små nye miljøvenlige modeller bliver så store som regeringen havde håbet på.

- Man kan sagtens forestille sig, at bilfabrikker og importører vil have lidt mere avance end i dag, da de biler, der er ramt af prisnedsættelserne, også er de biler, som der er mindst fortjeneste på, siger Hyundai-forhandler Søren Rørbæk fra Hjørring.

Imens importørerne nu får får fastsat nogle nye priser skal købere af nye biler indtil den 15. juni betale registreringsafgift efter de gamle regler. Så vil SKAT enten tilbagebetale efter efteropkræve afgiften. Til stor frustration for forhandlerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland