Kaos i Statsforvaltningen

Der er i øjeblikket overvældende travlhed i Statsforvaltningen, hvor det nu i mere end en måned har været næsten umuligt at komme igennem på telefon og mail.

Annette Pedersen fra Vadum har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Statsforvaltningen omkring en sag om børnebidrag.

- Jeg kan slet ikke komme igennem. Selvom jeg har ringet over 10 gange i juli og august, får jeg at vide, at der er flere end 50 i kø, og at jeg skal ringe tilbage senere, siger Annette Pedersen til TV2/Nord.

Hos Statsforvaltningen beklager informationschefen Rasmus Kruse situationen. Han forklarer, at forvaltningen har oplevet en fordobling i antallet af henvendelser hen over sommeren.

- Vi har haft over 30 telefonpassere på job, men de har været pressede, da vi har oplevet en fordobling af henvendelser. Det havde vi ikke set komme. Det er højsæson for skilsmisser, og samtidig er vi ved at lave nyt informationscenter på Bornholm, siger Rasmus Kruse.

En lektor i forvaltningsret fra Aalborg Universitet kalder sagen usædvanlig.

- Det overgår det almindelige. Og det kan være i strid med god forvaltningsskik, siger Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret.

Først fra 1. september udvider Staltsforvaltningen sine telefontider.


Seneste nyt

fra Nordjylland