Karneval: Kun to anholdt

Byen fortsætter med at være proppet med festglade mennesker. De fleste mennesker er forsamlet i og uden for Kildeparken i centrum af byen. Ifølge Nordjyllands Politi er stemningen i byen er god, og politiet har kun måtte rykke ud til mindre sager.

Nordjyllands Politi har kun anholdt 2 personer. Sådan lyder status kl. 18.00.

En patrulje fik sidst på eftermiddagen på banegården i Aalborg øje på en mand, der var eftersøgt, fordi han var stukket af fra et grundlovsforhør den 4. maj i forbindelse med en grov voldssag. Patruljen anholdte manden, hvorunder han sparkede en af de anholdende politifolk, hvorfor han også kan se frem til endnu en sigtelse for vold, denne gang for vold mod polititjenestemand. Politibetjenten, der blev sparket, kom ikke alvorligt til skade under anholdelsen.

1 person blev omkring klokken 13.00 anholdt for at indlade sig i slagsmål på Ryesgade i det vestlige Aalborg, og denne person blev indbragt til Politigården til afhøring og kan se frem til en bøde for at indlade sig i slagsmål.

Som forventet opstod der i løbet af eftermiddagen pres på indgangene ved Kildeparken, da optoget klumpede sig sammen på Vesterbro omkring Aalborg Hallen og Ansgar Kirken. Nogle personer forsøgte at komme over hegnet til Kildeparken, men dette blev ifølge Nordjyllands Politi stoppet af tililende patruljer.

Menneskemængden omkring Kildeparken generede desuden nogle mindre slagsmål og uorden, som politiet måtte frem og sætte en stopper for, uden at det dog blev nødvendigt for ordensmagten at skride til flere anholdelser i denne forbindelse.

Cirka klokken 16.30 blev der lukket for salget af billetter til Kildeparken, da der var propfyldt med gæster.

Travlheden hos Nordjyllands Politi steg i takt med, at flere og flere af karnevals-deltagerne blev mere og mere berusede. - Vores patruljer har haft noget at lave stort set hele tiden. Men der har mest været tale om mindre sager: Slagsmål, uorden, småskader og den slags, siger Poul Severinsen, der betegner det som et meget fredeligt karneval, i hvert fald indtil videre.

- Vi har kun anholdt 2 indtil nu. Det er få, når vi har karneval," tilføjer vicepolitiinspektøren, der dog forventer, at det tal stiger i løbet af aftenen og natten:

- Sådan plejer det at være. Vi er derfor fortsat massivt til stede i Kildeparken, hvor festen fortsætter i højeste gear, men patruljerne derinde melder om god stemning.

Man kan følge Nordjyllands Politi på Twitter, hvor der løbende udsendes meldinger i forbindelse med karnevallet. Politiet benytter sig af disse hashtags: #politidk og #aalborgkarneval


Seneste nyt

fra Nordjylland