Kendt skuespiller bliver årets karnevalskonge

Byd velkommen til årets karnevalskonge - skuespiller Troels Malling, der skal stå i spidsen, når Aalborg Karneval bevæger sig igennem byens gader under temaet ”Verden af fuld af…”.

Temaet for Aalborg Karneval er i år ”Verden af fuld af”, og årets karnevalskonge er skuespiller Troels Malling – du ved, ham fra Bilka reklamerne. Skuespilleren, der er kendt mest er kendt for sine humoristiske roller, er da også helt klar over, hvad dette års tema betyder for ham.

- Verden er fuld af… humor, siger Troels Malling.

Og netop udvælgelsen af Troels Malling er sket lidt på baggrund af rollen som faren i Bilka reklamerne.

– Vi vælger hvert år en karnevalskonge ud fra årets tema, og som skaffedyr og ”Far til 14” i Bilkas reklamer er Troels Malling Thaarup et oplagt valg, fordi han repræsenterer en verden fuld af pligter og børn. Vi synes, at han sammen med de øvrige karnevalsdeltagere fortjener et velfortjent afbræk fra hverdagen, hvor de daglige huspligter og gøremål udskiftes med fest, sambarytmer og livslyst, fortæller talsmand Mette Bugge fra Aalborg Karneval.

For kongen selv har det også været den travle og til tider kedelige hverdag, der har fået Troels Malling til at pådrage sig rollen som karnevalskonge for 2017.

- Jeg takkede ja, fordi karnevalet er et så livsbekræftende og glædeligt initiativ. I en tid med budgetkonto, skattesager, NEM id, årsopgørelser og boligskatreformer og trumpisme og højredrejning. kan vi IKKE få for meget karneval. Karnevalet tillader at vi lader vores hatte flyve af og lærer os at læne os tilbage og nyde livet og hinanden, siger Troels Malling.

Troels Malling Thaarup, som kongens fulde navn er, er kendt fra både teater og film. Han er uddannet på Statens Teaterskole og har været ansat på blandt andet Aalborg Teater. Han er også kendt for sin medvirken i satireprogrammet Krysters Kartel og senere også Live fra Bremen.

Officielt krones Troels Malling i forbindelse med afslutningen på den internationale parade den 19. Maj klokken 20 på Gabels Torv til større ceremoni. Der er hvert år mellem 200.000 og 300.000 deltagere og besøgende til karnevallet.

Se eller gense Søde Katrine 'Mælkepigen' Wacksmuth's møde med vores reporter Robert Bedsted: 


Seneste nyt

fra Nordjylland