Karnevalsuge i Aalborg: Første parade åbner i aften

00:53

Det første af tre karnevaller i Aalborg fylder i aften gaderne, når den internationale parade skyder karnevalsugen i gang.

Mange unge mennesker kigger frem mod karnevallet lørdag d. 27. maj, når "fuldemands"-karneval fylder alle Aalborgs gader. Men det er ikke det eneste karneval, Aalborg tilbyder. 

I dag starter karnevalsugen med det internationale karneval, hvor professionelle karnevalstrupper er inviteret til at danse igennem Aalborg. Samtidigt bliver dette års karnevalskonge, Troels Malling, kronet, og for første gang nogensinde bliver en kopi af Aalborgs kimbrer-tyr brændt af som en del af åbningen. 

Med valget af de internationale grupper forsøger Aalborg Karneval at vise de mange forskellige karnevalstraditioner, der findes i forskellige dele af verdenen. 

Udover den internationale parade fredag d. 19. maj kl. 18, så er der også børnekarneval lørdag d. 20 maj. Det hele sluttes af med det Aalborg Karneval selv kalder Stjerneparaden, hvor vokske, amatør, karnevalsgængere fester igennem Aalborg. En parade, der ender med fest i Kildeparken.