Flere kvinder på IT-uddannelse: Karoline vil arbejde praktisk og udvikle noget nyt

Aalborg Universitet har i år fået 1.381 færre ansøgninger end sidste år, men inden for en bestemt IT-uddannelse er der positive tendenser at spore.

Personalet på Aalborg Universitet har været i fuld gang med at gennemgå årets ansøgninger til de videregående uddannelser.

Fristen for at søge ind løb ud fredag, og lørdag har de fået ansøgningstallene gjort op. Aalborg Universitet har fået 1.381 færre ansøgninger end sidste år, men inden for Elektronik og IT-uddannelsen er der sket en positiv tendens.

Her er andelen af kvinder, der er søgt ind på studiet, steget. Sidste år udgjorde kvinder 4,5 procent af de studerende på Elektronik og IT. I år er andelen steget til 7,4 procent. En af dem, der har søgt ind på uddannelsen, er Karoline Bendtsen, der har søgt ind på studiet efter to sabbatår. 

- Det, der tiltaler mig ved studiet, er, at IT-faget hele tiden udvikler sig. Man er hele tiden i gang med noget, og der sker meget i faget, så man bliver ikke låst til kun at lave én ting, når man er færdig, siger Karoline Bendtsen. 

Selvom faget stadig er stærkt domineret af mænd, så er der flere ting ved IT, der tiltrækker Karoline.

- Det, at man rent faktisk kan lave et produkt, er rigtig fedt. Det er ikke bare et teoretisk studie, siger Karoline Bendtsen.

Karoline Bendtsen kigger på nogle af de emner, som hun skal beskæftige sig med, hvis hun kommer ind på Elektronik og IT på AAU. 
Karoline Bendtsen kigger på nogle af de emner, som hun skal beskæftige sig med, hvis hun kommer ind på Elektronik og IT på AAU. 
Foto: Lars Christoffersen

Vil trække flere kvinder ind i IT

Hos Aalborg Universitet har man de seneste år arbejdet målrettet for at trække flere kvinder ind på IT-studierne. Det fortæller prorektor hos Aalborg Universitet, Inger Askehave.

- Vi er glade for alle de kvinder, der søger ind på vores IT-uddannelser. Og selvom vi godt ville have haft endnu flere, så glæder vi os til at tage imod dem, der har søgt ind, siger Inger Askehave.

Aalborg Universitet har blandt andet arrangeret en IT-camp, kun for kvinder, for at trække flere piger ind på studierne. Selvom Aalborg Universitet i år har oplevet en stigning i andelen af kvinder, der søger ind på Elektronik og IT, så er der stadig generelt færre kvinder, der søger IT-vejen i år.

- Der skal gøres en ekstra indsats for at fortælle kvinderne om alle de muligheder, der er for at arbejde med teknologi og digitalisering. Vi bliver ved med at have fokus på kvinder i IT, fordi vi er ikke kommet i mål med alle de initiativer, vi har lavet. Vi har gjort meget, men vi har ikke gjort nok, siger Inger Askehave. 

Hvis alt går, som Karoline drømmer om, så har hun lagt planen for, hvor hun er om 10 år.

- Så håber jeg, at jeg er ansat i en virksomhed, der udvikler noget nyt, siger Karoline Bendtsen.

 
 
Foto: Lars Christoffersen

Seneste nyt

fra Nordjylland