Karrieremesse skal sikre flere unge i arbejde

Tirsdag eftermiddag afholdes Aalborg Universitets Karrieremesse i Gigantium i Aalborg, hvor de studerende kan skabe kontakter og måske endda et job. I år ligger hele 36 studiejob og 38 fuldtidsjob klar til de besøgende.

Aalborg Universitet afholder igen i år den velbesøgte Karrieremesse, hvor omkring 2000 besøgende fra Aalborg Universitet slår et smut forbi messen for blandt andet at finde et studie- eller fuldtidsjob eller en praktikplads.

I år kickstartede den tidligere jægersoldat, Bjarne Slot Christiansen - bedre kendt som B. S. Christiansen - karrieremessen ved at tale foran 300 studerende.

Derudover har de studerende resten af dagen til at besøge de 65 forskellige stande, hvor både nationale og internationale virksomheder og organisationer står klar til en snak om blandt andet studie job og praktik. Flere af virksomhederne tropper endda op med deciderede praktik- og job opslag på dagen, så karrieremessen er også en mulighed for de studerende til at finde en arbejdsgiver.

Den store plan med messen er at få de unge i job. Og i år er der endnu flere konkrete opslag end normalt. Nemlig hele 36 studiejob og 38 fuldstidsjob.

- De studerende og kandidaterne har en mulighed for at komme ud og snakke med virksomheder og organisationer i forhold til deres fremtid, siger projektleder Lise Klitnordgaard.

Hun påpeger også, at der i år er flere nordjyske virksomheder, da de gerne vil vise, hvad regionen kan byde på.

- Mellem 60 og 64 procent af dem, der bliver færdige med kandidaten forlader regionen.  Så vi kæmper en brav kamp, for at vise, at der er rigtig mange muligheder i Nordjylland, siger projektleder Lise Klitnordgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland