Kathrine og Amalie kæmper om at blive regionens bedste SOSU-elever

Torsdag blev der afholdt regionsmesterskaberne i SOSU-skills på SOSU Nord i Aalborg.

I disse år kæmper SOSU-uddannelserne med at få unge nok til at søge ind på uddannelsen, så vi kan uddanne social- og sundhedsassistenter nok til fremtidens samfund.

En af måderne er at give faget mere opmærksomhed ved hjælp af konkurrencen SOSU Skills, hvor unge SOSU-elever dyster mod hinanden om titlen som den bedste hjemmehjælperelev. I dag, torsdag, afholdte SOSU Nord regionsmesterskaberne i SOSU Skills, hvor otte elever fordelt på fire hold konkurrerede mod hinanden.

Leder hos SOSU Nord Lene Kvist fortæller om, hvorfor de synes, det er vigtigt med SOSO Skills-konkurrencen.

To af deltagerne var Amalie Kvist og Kathrine Henningsen, der går på SOSU Nord i Aalborg, og tilsammen dannede ét af de fire hold.

- Det føles som det allerstørste at være med til. Man vil gerne bevise over for sig selv og sine vejledere, at man godt kan det. At de har lært os godt op, siger Amalie Kvist.

- Det trækker noget opmærksomhed til vores fag. Der skal flere SOSU-assistenter til, og det vil vi gerne være frontpersoner for.

Skal give faget opmærksomhed

Deltagerne til regionsmesterskabet har brugt flere timer på at forbede sig til konkurrencen, hvor der er en plads til DM i Skills på højkant. DM i Skills er Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser, hvor unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, kæmper om at blive de bedste inden for sit fag. 

 
 
Foto: Mick Knive Anderson

- Vi har et fag, hvor man ikke så tit kommer tæt på. Når vores elever er færdiguddannet og skal ud og udleve deres fag, så er det inde på et sygehus eller i et hjem, hvor der ikke er andre end borgeren og SOSU-hjælperen, siger Lene Kvist, direktør hos SOSU Nord.

- Det er en måde at vise vores fag frem for dem, der overvejer det som en uddannelsesmulighed. Det er en måde, man kan se hverdagen som en SOSU-assistent, og derfor er det et godt rekrutteringsværktøj for os at være med i de her Skills-konkurrencer.

DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 og holdes nu en gang om året i januar. Den 16.-18. januar 2020 er det i København, unge inden for mere end 42 forskellige fag mødes, dyster og viser deres arbejde frem for de besøgende. I 2019 blev DM i Skills afholdt i Næstved, hvor mere end 51.000 besøgende kom forbi i løbet af de tre dage, konkurrencerne strakte sig over.

Til torsdagens regionsmesterskab i SOSU ved SOSU Nord var det desværre ikke Amalie Kvist og Kathrine Henningsen, der løb med trofæet, men derimod Mike Olsen og Cecilie Christensen, der også vandt regionsmesterskabet sidste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland