Kedelig rekord

 Kedelig rekord

Mariager Kommune har rekord i langsom behandlingstid af ansøgninger om trappelifte. Det tager et helt år at få et svar på om man er berettiget til en eller ej. I Brønderslev kommune tager samme beslutning 8 dage.

Som tidligere nævnt på TV2 NORD, skal Bodil Marie Madsen fra Mariager vente et år før hun ved om hun kan få bevilliget en trappelift, der kan hjælpe hende op og ned af trappen til hendes lejelighed.

En rundringning til de nordjyske kommuner viser at Mariager Fjord sammen med Thisted kommune bruger meget længere tid på at behandle ansøgninger om trappelifte end andre steder i Nordjylland:

Sagsbehandlingstider - Bevilling af en trappelift

Brønderslev Kommune - 8 dage
Rebild Kommune - 10 dage
Frederikshavn Kommune - 30 dage
Aalborg Kommune - 56 dage
Hjørring Kommune - 84 dage
Thisted Kommune - 365 dage
Mariagerfjord Kommune - 365 dage

Forklaringen er ifølge Formanden for udvalget for Sundhed og Omsorg, Poul Bergmann( soc.dem) en stor arbejdspukkel og mangel på arbejdskraft.
Bodil Marie Madsen s datter er chokeret over forskellen.

- Det er skammeligt at der er den forskel, når vi betaler nogenlunde det samme i skat, siger Anni Raahauge Clausen, Mariager

Bodil Marie Madsen bor lige nu på plejehjem og får genoptræning efter en operation, men er snart rask nok til at komme hjem. Men uden en trappelift vil hun ikke kunne komme ind og ud af sin lejelighed.

Familien vil selv bekoste en trappelift, hvis kommunen ikke finder ud af det.


Seneste nyt

fra Nordjylland