Kendis-ambassadør så - næsten - Nordjylland fra oven

Så tæt på og alligevel så langt fra. Ambassadør Rufus Gifford legede tirsdag med de store drenge i Specialoperationskommandoen i Aalborg, men det planlagte tandemspring blev aflyst af dårligt vejr.

Det var et både underholdende og lidt vemodigt besøg, Rufus Gifford tirsdag aflagde hos Specialoperationskommandoen og Jægerkorpset i Aalborg. Han var kommet for at sige farvel og tak for et godt samarbejde mellem amerikanske og danske specialoperationsstyrker, før han til januar forlader posten som amerikansk ambassadør i Danmark.

Men den udfordring, Jægerkorpset havde forberedt til ambassadøren, lettede lidt på stemningen. Han skulle nemlig springe tandemspring i faldskærm. Og både Rufus Gifford og forsvarsattaché oberst Jeff Cooper, som ledsagede ham på besøget, takkede ja til muligheden for at kaste sig ud fra en helikopter i tre kilometers højde.

Og de kom da også i tøjet, tog plads i helikopteren og nåede helt ud på rampen oppe mellem skyerne, da jumpmasteren afbrød det hele.

- No go, lød beskeden, for vejret var for dårligt, og tågen lå for tæt til, at man kunne springe forsvarligt.

Men nede på jorden igen blev ambassadøren mødt af en ny udfordring - fastroping fra et 18 meter højt tårn. Også her takkede Rufus Gifford ja, og ifølge Specialoperationsstyrkens presssemeddelelse klarede han opgaven flot.

- Det var en spændende oplevelse at besøge Specialoperationskommandoen og Jægerkorpset. Det var et par krævende udfordringer, de havde planlagt. Desværre fik jeg ikke tandemspringet. Det ville have været en grænseoverskridende aktivitet for mig, selv om jeg blev lidt nervøs, da de nævnte det, fortæller Rufus Gifford.

- Nervøsiteten gik hurtigt over. Det skulle jo have været sammen med et par erfarne jægersoldater. Jeg var helt ude at stå på rampen. 10 skridt mere og jeg ville svæve i luften under en erfaren springer. Der bankende mit hjerte, tilføjer ambassadøren.

Også for stabschef hos Specialoperationskommanden, oberst Michael Wiggers Hyldgaard, som tog imod ambassadøren og dennes følge, var besøget godt.

- Det er altid fornøjeligt med et prominent besøg. USA er en meget tæt samarbejdspartner, og jeg er glad for, at ambassadøren igen tog sig tid til at besøge os. Det er med til at udvikle de tætte relationer mellem Danmark og USA, fortæller oberst Michael Wiggers Hyldgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland