Kendt Aalborg-roman skal opføres som opera

Jakob Ejersbos populære roman ”Nordkraft” skal i 2020 opføres som opera i Aalborg og København.

Narkomiljøet i Aalborg i halvfemserne bliver omdrejningspunkt for en ny opera, der skal opføres i København og Aalborg i 2020. Operaen er bygget over Jakob Ejersbos roman ”Nordkraft”.

Romanen er tidligere blevet filmatiseret, men det er første gang, den skal opføres som opera. Det er CPH Opera Festival, der skal opføre operaen, som i første omgang skal spille i Aalborg fra august 2020, og derefter skal forestillingen vises i København.

Forestillingen bliver mulig efter en donation på 2,5 millioner kroner fra Det Obelske Familiefond. Det fortæller Det Obelske Familiefond i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade for at støtte et visionært og ambitiøst projekt som dette, der både nytænker operaen og sætter den i nye sociale sammenhænge, så flest muligt får kendskab til og glæde af den klassiske musik. Det er helt i tråd med vores indsatser for at løfte både det kunstneriske område og kulturlivet i Nordjylland, hvor vi også har rødder, siger Michael Bjørn Nellemann, der er direktør i Det Obelske Familiefond.

Journalisten Rune Skyum-Nielsen bliver tilknyttet produktionen som konsulent. Han er forfatter til bogen ”Jakob var her”, der er en biografi om Jakob Ejersbo, der døde i 2008, 40 år gammel.

Den nyuddannede Stine Lykke fra Det Jyske Musikkonservatorium har fået til opgave at stå for kompositionen, mens den erfarne musikhistoriker Nila Parly skal stå for at forvandle romanen til opera.

”Nordkraft” vandt De Gyldne Laurbær i 2002 og har indtil videre solgt 120.000 eksemplarer.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland