Brændstof til hjernen: Kendt madguru vil gøre nordjyske kursister sundere

Christian Bitz skal i tæt samarbejde med køkkenchefen udarbejde et sundt og nærende madkoncept til kursisterne på Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten.

En bugnende buffet og kage til kaffen. Det er oftest dét syn, der møder gæsterne i de velfortjente pauser under en konference.

Men selv om forplejningen for mange er vigtig, når man er med sit arbejde til en konference eller et møde, så behøver det ikke betyde fed og usund mad.

Det mener man i hvert fald på Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten. Her har man sat sig for at levere 'Danmarks bedste madkoncept' til sine gæster. Og det er altså lig med en sund og nærende tallerken.

Ernæringsekspert Christian Bitz er hyret ind til opgaven, og for ham er opgaven helt klar.

quote Det hele stritter og strutter af både sprødhed og sundhed. Og det betyder noget for både kroppen og for klimaet, at vi begynder at arbejde med økologi, spiser mindre kød og flere grøntsager.

Christian Bitz, ernæringsekspert

- Det er måske ikke så overraskende, at det man spiser, påvirker hjernen kroppen og hvordan, man fungerer. Så jeg er med for at sætte fokus på sundhed og for at sikre, at konferencedeltagerne får den bedst mulige oplevelse, så deres krop fungerer optimalt, siger han. 

Christian Bitz og køkkenpersonalet vil primært bruge friske, lokale råvarer fra naturbruget Tranum i de retter, kursisterne får serveret.

- Det er fuldstændigt fantastisk. Det hele stritter og strutter af både sprødhed og sundhed. Og det betyder noget for både kroppen og for klimaet, at vi begynder at arbejde med økologi, spiser mindre kød og flere grøntsager. Vi er ikke fanatiske eller frelste, men vi skal have flere grøntsager, siger Bitz.

Tæt samarbejde med køkkenet

Ernæringseksperten kommer ikke til alene at stå for den nye, sunde retning på Himmerland Golf & Spa Resort. 

I tæt samarbejde med køkkenchef Magnus Toft Pedersen og hans personale vil de levere nyskabende, sund mad.

- Christian kommer fra en anden skole, end vi gør. Det er rigtig spændende at få lov at arbejde sammen med ham. I dag var vi på workshop på stedet, hvor vi får grønsagerne fra, og her tilberedte vi dem på bål. Og det var sindssygt fedt og autentisk. Vi fandt også nogle brændenælder, som også endte i retten, så det var sindssygt fedt og lærerigt, siger køkkenchefen.

Inden han får de bøf-elskende kursister på nakken, skynder Magnus Toft Pedersen sig at understrege, at køkkenet selvfølgelig også kan klare en klassisk hakkedreng, hvis lysten til dét er der.

- Vi skal nok hjælpe dem med at få en god dag, siger han.

Direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, har en klar ambition om, hvad det nye koncept har af succeskriterier. 

- Vi håber at kunne øge kvaliteten på madvarene, skabe mere sundhed og være sikker på, at alle vores gæster kan klare alle strabadserne i løbet af dagen. Det gør vi med det her samarbejde med Christian og Magnus i køkkenet, lover han.

Man regner med at kunne tilbyde det nye sunde koncept til de første konferencegæster til september.


Seneste nyt

fra Nordjylland