Kinesere investerer i Nordjylland

Velhavende kinesere er klar til at investere store summer i Nordjylland.

Folkets Republik har åbnet døren til verden, og kinesiske investorer anbefales at købe sig ind i eksempelvis danske virksomheder. Og de første har meldt deres ankomst til Nordjylland, oplyser DR Nordjylland.

- I juni kommer en delegation fra Fujian-provinsen alene med det formål at undersøge mulighederne for at investerer i Nordjylland, fortæller Wenyuan Zhu, der er direkte kontakt mellem Kina og det nordjyske erhvervsliv via sit arbejde på det nordjyske EU-kontor.

I forbindelse med sine rejser til Kina møder hun altid investorer, der er klar til at sætte penge i den helt rigtige ide, og allerede i februar kommer andre tre investorer; De vil købe viden indenfor så forskellige områder som hoteldrift - køkken-design og forarbejdning af slam fra spildevand.

- Vi vil jo meget gerne have kineserne ind, hvis de kan konsolidere nordjyske virksomheder, siger EU-kontorets leder Stig Berg Norsk.

Også han oplever øget kinesisk interesse efter dansk viden og ekspertise.

En stor del af pengene henter kineserne i fonde, der er financieret af den kinesiske regering. 82 kinesiske investorer er i dag registreret som ejere af danske virksomheder, men regeringen giver plads til mange flere.

- Det vigtige er, at vi fastholder arbejdspladser, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyrh (SF). Hendes femårs-plan indeholder et mål, der siger at antallet af kinesisk ejede virksomheder i Danmark skal øges fra 82 til 120 inden 2017.


Seneste nyt

fra Nordjylland