Kinesere vil lære bordtennis i Sindal

Det er helt vildt, lyder det fra sportschef, der er ovenud begejstret for kinesisk deltagelse til årets sommertræningslejr.

Bordtennisklubben B75s årlige sommertræningslejr slår igen i år rekorder. Lejren har allerede i længere tid været udsolgt, og selvom om deltagerpladserne er øget, til 110-115 spillere i hver af de tre gange fem dages træningspas, er ventelisterne er større end nogensinde før.

Lejren er på rekordfart blevet en af verdens mest attraktive træningslejre.

Og dette års største gennembrud, er det faktum, at der nu sendes kinesiske børn på bordtennistræningslejr i Sindal og Hirtshals.

- Dette er ikke sket før, sandsynligvis aldrig nogensinde før, nogen som helst steder i verden. Kina er og bliver bordtennissportens altoverlegne supermagt, og vesterlændinge har altid rejst til Kina for at få den bedste træning og viden om bordtennissporten. Nu betaler kinesiske familier i dyre domme for at få deres børn på B75's bordtennis træningslejr i Danmark. Det er helt vildt, fortæller sportchef Lars Rokkjær.

Den væsentligste årsag til dette er ifølge sportschefen ikke det rent bordtennistekniske alene, men i meget høj grad også den pædagogik lejren er baseret på.

I år kommer der en gruppe på fire kinesiske børn i alderen 10-13 år, og den nordjyske klub ved fra kinesiske trænere, at en anden klub i Kina allerede nu taler om at sende spillere på lejr i Sindal næste år.

I år mødes bordtennisentusiaster fra ikke færre end 20 forskellige lande. De repræsenterede lande er Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island, Belgien, England, Frankrig, Holland, Tyskland, Indien, Irland, Egypten, Kina, Litauen, Polen, Slovakiet, Tyrkiet og USA.

Lejren løber af stablen i disse dage og frem til 31. juli, og det sker i Sindal Hallerne og Hirtshals Idrætscenter.


Seneste nyt

fra Nordjylland