Kirkeminister skal nu ind i sag om skovgravplads

Kirkeministeriet gør det nu mere kompliceret at oprette landets første skovgravplads på privat område i Sæbygård Skov. Pernille Vigsø Bagge mener det er for meget bureaukrati

Selvom om Skovgravpladsen er planlagt til at skulle ligge på privat grund, så har Kirkeministeriet henvendt sig til Frederikshavn Kommune om, at det er dem der skal stå for driften, tilsynet, ansvaret og administration af skovgravpladsen

Det krav har fået Borgmester Erik Sørensen op af stolen, han er utilfreds med udmeldingen:

- Vi havde forstået, at vi kunne udlicitere opgaverne - ikke at vi skulle til at være udvidet kirkekontor, siger han til DR Nordjylland

Kirkeministeriet forklarer at det er loven, der foreskriver kravet, som nu måske, sætter en stopper for landets første skovgravplads:

- Udmeldingen fra Kirkeministeriet får nu formentlig den konsekvens, at vi siger pænt nej-tak til at være med, siger borgmester Erik Sørensen til DR Nordjylland.

Det nordjyske folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge (SF) var selv med til at støtte op om den lov, der nu bremser for skovgravpladsen i Sæbygård Skov:

- Det er jo det der er så irriterende ved den her sag, at et enigt folketing bakkede op om, at nu skulle det være muligt at blive begravet på skovgravpladser. Men så laver man sådan et bureaukratisk helvede af et notat, som gør at det her ikke kan udmøntes i praksis, siger Pernille Vigsø Bagge til TV2/NORD.

- Nu tager jeg mine kolleger, Karen Klint fra Socialdemokraterne og Bente Dahl fra Radikale, under armen, og henvender os til kirkeminister Birthe Rønn Hornbech, hun må også være interesseret i, at det fungere i praksis.


Seneste nyt

fra Nordjylland