Lange ventetider ved lægen: Kirsten ventede over en time i telefonen

Flere patienter ved ”alles Lægehus” i Brovst er stærkt utilfredse med ventetiderne hos lægeklinikken. Kirsten Skriver Steffensen er en af dem. Da hun mandag formiddag ville bestille en akuttid hos lægen, måtte hun opgive på grund af en uoverskuelig telefonkø.

Da Kirsten Skriver Steffensen fra Brovst mandag formiddag ringede til lægehuset ”alles Lægehus” i Brovst, blev hun mødt af en overraskende besked i telefonen.

- Der sker det, at de siger ’velkommen til alles Lægehus. Du er nummer 28 i køen,’ siger Kirsten Skriver Steffensen.

quote Jeg synes ikke, at det er rimeligt!

Kirsten Skriver Steffensen

Hun fortæller også, at hun tidligere har oplevet at ringe til klinikken for at bestille tid til en normal konsultation. Her oplevede hun at vente i telefonen i over en time, inden hun kom igennem til klinikken.

- Jeg synes ikke, at det er rimeligt! Jeg tror ikke, at der er nogen, som vil til læge, hvis ikke de har brug for at komme til læge, siger hun.

 
 
Foto: Michael Schmidt Thomsen

Lange ventetider

Kirsten Skriver Steffensen står ikke alene med sin kritik af ”alles Lægehus,” som til dagligt har til huse i Jammerbugt Sundhedshus i Brovst. Flere lokale regionsrådsmedlemmer nikker genkendende til påstanden om problemer med lægehuset.

-’Nogle gange er vi nummer 29 i køen, når vi ringer ind. For det andet skal vi vente i rimelig lang tid, inden vi bliver serviceret.’ Det er det, jeg hører lige nu – og som jeg har hørt det seneste halve år, fortæller Ib Madsen, som bor i Brovst og er regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Det er det private firma ”alles Lægehus A/S,” der driver lægeklinikken i Brovst som en såkaldt udbudsklinik for Region Nordjylland. Her beklager bestyrelsesformanden den oplevelse, som Kirsten Skriver Steffensen har haft af klinikken og dens ventetider.

- Jeg synes bestemt ikke, at det er acceptabelt, hvis det forholder sig sådan, at hun har ventet så længe. Så er det selvfølgelig noget, vi skal gøre bedre og arbejde på at ændre, siger Thomas Helt, bestyrelsesformand i alles Lægehus A/S, der har til huse i Esbjerg.

Thomas Helt, bestyrelsesformand i alles Lægehus A/S
Thomas Helt, bestyrelsesformand i alles Lægehus A/S
Foto: Michael Schmidt Thomsen

Klinik beklager

Lægeklinikken i Brovst har været drevet som udbudsklinik - altså, hvor en privat aktør driver en lægeklinik for regionen - siden 2015. Til daglig er knap 600 cpr-numre tilknyttet klinikken og Thomas Helt vil nu give driften af klinikken et servicetjek. Han tør dog ikke garantere, at ventetid ikke også vil forekomme i fremtiden.

- Selvfølgelig vil vi da helst ikke have nogen, der har haft en dårlig oplevelse. Mange af de 65.000 patienter, som vi ser, har gode oplevelser hos os - det ved vi. Men det er klart, at en dårlig oplevelse er én for mange, siger Thomas Helt.

quote Mange af de 65.000 patienter, som vi ser, har gode oplevelser hos os - det ved vi. Men det er klart, at en dårlig oplevelse er én for mange.

Thomas Helt, bestyrelsesformand i alles Lægehus A/S

Kirsten Skriver Steffensen er dog langtfra færdig med at vente. Udover ventetiderne i telefonen, mangler hun nemlig stadig at høre fra sin læge angående nogle røntgenbilleder, som hun fik taget for tre uger siden. Derfor er hendes budskab til både regionens politikere og folkene bag lægeklinikken i Brovst ikke til at tage fejl af.

- Det her må kunne gøres bedre. Der er plads til store forbedringer, siger hun.

Mogens Ove Madsen (S), formand for Akut- og Praksisudvalget i Region Nordjylland mener, at problemet skyldes mangel på læger og vil nu kigge på at få flere læger til Brovst-området. 

Seneste nyt

fra Nordjylland