Kiwi lukker alle butikker - 22 ligger i Nordjylland

Foto: Axel Schütt, Scanpix.

2400 ansatte over hele Danmark bliver berørt af beslutningen om at lukke samtlige Kiwi-butikker.

Konkurrencen er blevet for hård for dagligvarekæden Kiwi - Dagrofa, der står bag kæden, lukker nu alle de grønne butikker over hele Danmark. Dermed også de 22, der ligger i Nordjylland.

Lukningerne vil berøre cirka 2400 ansatte, både butikspersonale, lagerfolk og kontoransatte. Cirka en tredjedel af dem vil fortsætte i nye funktioner i de cirka 30 butikker, der vil blive omdannet til Spar-, Min Købmand- eller Meny-forretninger. Men resten opsiges, meddeler Dagrofa.

Medarbejderne i Kiwi er i dag blevet informeret om nedlukningen, og det er Dagrofas forventning, at det vil være slut med Kiwi-facader i gadebilledet allerede til august. Indtil da vil Kiwi lukke butikkerne i puljer.

Kiwi-kæden kom til Danmark i 2008 og er ejet af Dagrofa, der også har kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

- Beslutningen om at lukke KIWI-kæden har ikke været nem at træffe. Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtig fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening. Som koncern har Dagrofa naturligvis et ønske om at blive profitabel. Med dagens beslutning om at fokusere på vores kernekompetencer forventer vi, at det kommer til at ske senest i 2019, siger koncernchef i Dagrofa, Per Thau, til finans.dk

Her lukker Kiwi i Nordjylland:

Aalbæk
Frederikshavn 
Hirtshals
Skagen
Hjørring
Vrå
Pandrup
Vestbjerg
Nørresundby
Aalborg (fem butikker)
Nibe
Støvring
Gug
Hobro (to butikker)
Hadsund
Nykøbing
Thisted

 

Flere nyheder fra TV2 Nord