Kjelling: Min nationalitet ikke til salg

Aalborg Håndbolds norske profil, Kristian Kjelling, har takket nej til Qatar, som gerne ville betale spilleren for at skifte nationalitet, så han kunne repræsentere landet til VM i 2015.

VM i håndbold skal i 2015 spilles i Qatar - og der er vist ingen tvivl om, at landet ønsker at gøre en god figur. Qatar har nemlig forsøgt at købe sig til store stjerner fra andre lande - senest Aalborg Håndbolds norske nøglespiller, Kristian Kjelling.

Kristian Kjelling bekræfter over for tv2.no, at Qatar har tilbudt spilleren penge for at skifte nationalitet, så han kunne spille for Qatar i stedet for Norge til VM i 2015. Reglerne er nemlig således, at man kan repræsentere et andet land, hvis man for det første skifter statsborgerskab, men derefter skal man ikke have spillet landsholdshåndbold for sin tidligere nation i tre år.

Men tilbuddet om en pose penge for at skifte nationelitet har Kristian Kjelling valgt at takke nej til.

- Min nationalitet har ingen pris. Hvis jeg skal spille for et landshold, så skal det være Norge, siger Kristian Kjelling til tv2.no.

Tidligere har blandt andre danske Nikolaj Markussen også fået tilbuddet, men han takkede også nej.

Kristian Kjelling fik angiveligt tilbuddet om at skifte nationalitet, da han under et ophold spillede for klubben Al-Ahli i Qatar tilbage i maj. Han er også blevet tilbudt at spille klubhåndbold i Qatar, men det fortæller han til tv2.no, at der ikke bliver aktuelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland