Klager over deres investering

02:02

Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

1 af 2

Vindmølleprojekt til 150 millioner kroner i Himmerland er nu blevet udskudt på ubestemt tid på grund af naboklager. Men flere af de klagende naboer har selv skudt penge i projektet, som indtil videre nu forbliver på tegnebrættet.

Alle tilladelser var i hus, men Vindpark Døstrup projektet er nu blevet standset på ubestemt tid af teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune - fordi naboer frygter lavfrekvent støj fra projektets fem møller.

Elleve naboer gjorde indsigelser mod de fem 125 meter høje vindmøller. En af klagerne er landmand Sten Christensen. Han er glad, men udskydelsen rammer Sten Christensen og flere andre af de klagende naboer på pengepungen.

I følge loven har de nærmeste naboer i en radius af 4,5 kilometer nemlig mulighed for at købe fordelagtige anparter i projektet. Og dem har der været rift om. Sten Christensen og familien har købt 200 anparter. Faktisk har syv ud af de elleve klagende familier økonomisk interesse i projektet.

- Jamen, vi skal jo bo her, og vi skal høre på dem bagefter, hvis de kommer. Hvorfor skal vi så ikke have en lille gevinst ud af det, siger Sten Christensen til TV2/Nord.

Flere nyheder fra TV2 Nord