Klager over fertilisations-regler

[size=2]Nye regler for sterilisation og fertilisation har givet klager fra patienter. [/size]

25 konkrete klager har Region Nordjylland fået omkring de nye regler og generelt mange henvendelser.

De nye regler for egenbetaling for sterilisation og fertilisation har dels skabt forvirring og dels irritation hos nogle patienter. Nu fører reglerne desuden til klager og en økonomisk udgift for regionen.
 
- Det er utrolig ærgerligt for de patienter, der pludselig skal betale for en ydelse. Jeg forstår godt, hvis de er både forvirret og irriteret. Vi har ikke bevidst gjort noget forkert. Det er ærgerligt, hvis de berørte får et dårligt indtryk af sygehusene og regionen på den her baggrund, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør.
 
Nogle patienter har før jul fået information om, at de formentlig nok ikke selv skulle betale, selvom de først blev behandlet i 2011.
 
- Patienterne skal nu vænne sig til de nye regler. Og vi skal nu til at forholde os til en økonomisk bet alene på grund af klagerne, siger Jens Winther Jensen.
 
De 25 klager skal nemlig behandles i det nyoprettede Patientombuddet, hvor klagesagsbehandlingen koster 10.850 kr. 
 
- Vi er kede af, at vi får ny lovgivning meget hurtigt, som betyder en udgift for regionen. Samtidig koster behandlingen af en klage i nogle tilfælde mere end den egenbetaling, borgeren skulle have betalt for selve behandlingen. Det er en særlig situation, som vi med god grund er betænkelig ved, siger Jens Winther Jensen.
 
En sterilisation af en mand koster nu 8.457 kr. og for kvinder 12.980 kr. Fertilitetshjælp koster 5.040 kr. for opsætning af ét æg.


Seneste nyt

fra Nordjylland