Klam strand: Lort og kloakvand ophobet ved Klitmøller

01:26

Weekenden var ikke helt så velduftende for beboerne i Klitmøller, da et stoppet kloakrør sendte afføring ud på stranden.

Normalt er stranden ved Klitmøller i Thy én, folk valfarter til for at surfe, ro i kajak og bare nyde den rå natur ved det hyggelige, gamle fiskerleje.

Men søndag havde hyggen i Klitmøller trange kår. For byens kloakvand endte på stranden via et gammel rør på grund af et stoppet kloakrør et andet sted i byen. Og det var ikke ligefrem noget, der vakte jubel blandt områdets beboere og gæster.

- Det er grimt at kigge ind i røret. Og det lugter ikke særlig godt, lyder det fra Søren Heilmann, der bor i byen og færdes på stranden.

- Det er lige her, man drikker kaffe, det er her, man er, mens børnene løber rundt og leger. Vi taler om fem meter fra det mest centrale sted, siger Søren Heilmann om den pøl af lort, der hobede sig op neden for betontrappen ved Klitmøllers strand.

Derfor var Thisted Vand også hurtigt ude for at tage sig af problemet. 

- Selvfølgelig gør vi, hvad vi kan for at undgå, at noget som dette sker. Og vi vil også kigge nærmere på, om vi kan gøre noget mere med overvågningen, så vi måske får tidligere besked, når noget som dette sker. Men det er uheldigt, og det er vi kede af, siger Gro Heen, teknisk direktør i Thisted Vand.

Et nyt kloakrør er også på vej til Klitmøller, så vandet fra byens toiletter havner i vandet og ikke ophober sig på stranden. 

En beslutning, Søren Heilmann er tilfreds med.

- Jeg synes ikke, det er sippet, at man ikke synes, der skal ligge menneskeafføring på stranden. Jeg er glad for, at man reagerer så hurtigt på det og vil løse det én gang for alle, siger Søren Heilmann.

Flere nyheder fra TV2 Nord