Klim Kalkovn danner ramme om helt unik udstilling

De besøgende skal selv fortolke værkerne, fortæller en af kunstnerne bag udstillingen. Den er åben til og med mandag 2. april.

Normalt står Klims gamle kalkovn stort set urørt hen. Faktisk var den indtil for få år siden ved at forfalde.
I påskedagene får den gamle industribygning imidlertid nyt liv.

Udstillingen Mælkegrotten trækker kunstinteresserede til fra nær og fjern.

- Det er en udstilling, der i høj grad lægger op til, at beskueren selv skal fortolke og fornemme værkerne, forklarer Niels Edvard Nørgaard Sørensen, der er en af de to kunstnere bag udstillingen.

quote Vi har faktisk fået tre forskellige opfattelser af, hvad det er, vi kigger på. Det er da ret interessant.

Inger Kjeldsen, besøgende

Sammen med Ann Mai Lunde Røge har han i flere måneder arbejdet på udstillingen, der består af en række installationer og skulpturer, som alle har referencer til påsken og kristendommen.

Men også til Kalkovnen, hvor udstillingen er opstillet.

- De tre centrale lysekroner, der står midt i hovedrummet, giver en bevægelse gennem rummet, ligesom når man skal rundt om ovnen og skorstenen oppe på næste etage. Man får altså en meget dynamisk oplevelse af udstillingen i modsætning til de fleste udstillingers mere lineære udvikling, forklarer Niels Edvard Nørgaard Sørensen.

Fuld af små overraskelser

quote Man får altså en meget dynamisk oplevelse af udstillingen i modsætning til de fleste udstillingers mere lineære udvikling.

Niels Edvard Nørgaard Sørensen

Publikum får meget forskellige oplevelser, fortæller Inger Kjeldsen, som ellers ikke går på kunstudstilling:

- Vi står tre mennesker i et af rummene, og så viser det sig, da vi kommer til at snakke, at vi faktisk har fået tre forskellige opfattelser af, hvad det er, vi kigger på. Det er da ret interessant, griner hun.

Udstillingen er fyldt med små overraskelser. Eksempelvis giver et spejl, placeret strategisk inde i bunden af ovnen, illusionen af, at man kigger ned gennem en skakt i gulvet. I virkeligheden kigger man op igennem skorstenen.

Udstillingen har åben til og med mandag den 2. april.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland