Gymnasielever: Klimaet blev afgørende for vores stemme

Miljø- og klimapolitiken har fyldt meget for de unge vælgere i valgkampen. Også for eleverne på Fjerritslev Gymnasium.

På landets gymnasierne har mange af eleverne sat deres kryds til et folketingsvalg for første gang. Og på Fjerritslev Gymnasium lader det til, at eleverne er godt tilfredse med udfaldet af onsdagens valghandling.

- Jeg synes, det er et meget godt resultat. Det var alle de rigtige partier, der gik frem og fik flere mandater, siger Benedicte Kristine Holm Andersen, der går i 3.d på Fjerritslev Gymnasium.

Hun har selv sat sit kryds ved Socialdemokratiet, som efter folketingsvalget fortsat er landets største parti med 25,9 procent af stemmerne i hele landet.

- Jeg fokuserede meget på psykiatrien, klimaet og uddannelse. Der synes jeg, at de havde nogle gode kandidater, der havde noget at sige der, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle sætte min stemme der, siger hun.

Klimaet har været et af valgkampens helt store temaer – særligt blandt de unge vælgere. Netop klimaet blev også afgørende for, hvor Benjamin Bunk Klitgaard, som ligeledes går i 3.d på Fjerritslev Gymnasium, satte sit kryds. Det satte han ud for liste A.

- Vores skoler og vores miljø er de to vigtigste punkter, og der synes jeg, de har nogle gode meninger. Debatten har i lang tid handlet om flygtninge og sådan noget. Det bliver rigtig trættende at høre på i længden og miljø presser meget mere end, hvad flygtninge gør, siger han.

Hvor de to gymnasieelever satte deres kryds, går meget godt i spænd med, hvordan det øvrige Fjerritslev stemte. Kigger man på valgsted Fjerritslev fik Socialdemokratiet 37 procent af stemmerne. Et resultat der ligger mere en 10 procentpoint højere end landsresultatet.


Seneste nyt

fra Nordjylland