Klitmøller-knægt vinder VM for tredje gang

23-årige Casper Steinfath har vundet sit tredje VM i stand-up-paddling, denne gang i Fiji ISA World Cup.

Der er følelser, der er så store, at kroppen ganske simpelt bliver for lille til at kunne rumme dem. Og det er uden tvivl tilfældet, når man bare 23 år gammel vinder sit tredje VM i stand-up-paddling (SUP) ved det tekniske race i Fiji ISA World Cup.

- Jamen, som jeg har det lige nu.. Jeg er fuldkommen oppe at flyve. Det er de vildeste følelser, der fejer gennem kroppen. Jeg er så stolt og så glad for at have vundet mit tredje VM her på Fiji. Det har været et kanon ræs. Jeg tror stadig, jeg er høj på adrenalin, lyder de fortumlede ord fra Casper Steinfath til Limfjordupdate.dk, efter han tidligt onsdag morgen hev sin tredje VM-titel i land efter en finale, der føles næsten uvirkelig for drengen fra Klitmøller.

- Det er tredje gang, jeg vinder nu, men det adskiller sig alligevel. Både på forholdene, fordi det var ude i bølgerne, på åbent hav, og der var strøm og vind, der trak i os, og fordi niveauet var det højeste nogensinde. Det var virkelig de bedste af de bedste, der var med. Så det var min vildeste præstation nogensinde, siger Casper Steinfath til Limfjordupdate.dk.

Om det helt er sunket ind for den unge SUP'er, ved Casper Steinfath ikke endnu. Men VM-titlen er "det største i min karriere" og kronen på en sæson, der også har budt på en andenplads i World Cup'en.

- Ja, jeg blev nummer to i World Cup'en,  men det er det her, jeg har trænet frem mod, og jeg har trænet bevidst efter den her disciplin, så jeg tror, succesen bunder i, at jeg har tænkt på det så længe og forberedt mig, som var det en eksamen. Gør man det grundigt, plejer det også  at gå godt, siger Casper Steinfath fra Fiji.

Og det kunne næppe have været en bedre optakt til næste års SUP-VM, som bliver afholdt i Danmark næste år, blandt andet også i Klitmøller.

- Helt ærligt kunne jeg nok ikke bede om en bedre intro inden VM i Danmark næste år. VM er stort, uanset hvor det bliver holdt, men at kunne forsvare en VM-guldmedalje på hjemmebane bliver for vildt. Sindssygt. At skulle konkurrere foran familie og venner til den tid er både fedt og noget, jeg bliver lidt nervøs for allerede, griner Casper Steinfath.

For nu nøjes Klitmøller-knægten med at glæde sig til at vende hjem til de køligere bølger inden længe efter at have været på farten under varmere himmelstrøg i fire måneder.


Seneste nyt

fra Nordjylland