Kloakkrig i Aalborg

Region Nordjylland og Aalborg Kommune er røget i åbent skænderi om en omfattende kloakering ved Sygehus Syd.

Der er risiko for endnu mere kaotiske parkeringsforhold ved Sygehus Syd i Aalborg, fordi hele området skal have nye kloakker. Spildevand skal adskilles fra regnvand - såkaldt seperatkloakering. En del af villavejene i området har fået nye kloakker - og nu er turen kommet til sygehuset.
 

Men det har bragt regionsformand Ulla Astman (Soc.Dem.) op i det røde felt.
 

- Som jeg har fået det forklaret, vil det blive kaos uanset hvad. Vi skal tænke på, at det kommer til at påvirke 3000 ansatte og tusindvis af patienter og pårørende. Det er jo svært nok at finde en parkeringsplads ved sygehuset i forvejen, siger Ulla Astman.
 

Hun mener derfor, at kloakeringen bør udsættes, til der om fem-ti år er blevet bygget et nyt sygehus i Aalborg Øst.
 

Men det har forsyningsrådmand i Aalborg, Tommy Eggers (Da. Folkep.), afvist. Han mener ikke, at man kan give dispensation til en offentlig institution, når private lodsejere er blevet pålagt både udgift og ulemper ved kloakering af deres veje.
 

Men formanden for beboerforeningen Kærlundsmarken overfor sygehuset vil dog hellere have udsat de omfattende udgravninger frem for endnu mere p-kaos.
 

- Jeg støtter forslaget om udsættelse af projektet. Lad os nu få lidt ro omkring de kaotiske tilstande ved sygehuset og vente indtil det nye sygehus er bygget, siger Inger Tvorup, formand, Beboerforeningen Kærlundsmarken.
 

Og i Forsyningsudvalget i Aalborg Kommune, der skal behandle sagen på onsdag, er der heller ikke opbakning til Tommy Eggers.
 

- Jeg synes godt, at tidsplanen kan diskuteres. Der er jo forskel på at kloakere en stille villavej og så hele sygehusområdet, siger Venstres medlem af udvalget, Steen Royberg.


Seneste nyt

fra Nordjylland