Klubben for selvkørende bilnørder

En lille gruppe nørder fra Aalborg Universet hygger sig i deres fritid med at lege med selvkørende biler.

Nogen går til fodbold eller håndbold, og hvis man er lidt mere nørdet, går man måske til skak eller leger trold i hammer bakker. Men på Aalborg Universitet findes der en lille gruppe af nørder, der går til – hold nu fast – selvkørende biler… Og så søger de nye medlemmer.

De roder i deres fritiden med intet mindre end selvkørende biler. Lige nu er de fire medlemmer i deres klub for selvkørende biler. Klubbens største trækplaster er, at de faktisk har selvkørende biler. Bilerne er godt nok lidt små. De er nemlig lavet i Lego.

De fire gutter deler alle passionen for en selvkørende fremtid. Og deres biler virker akkurat på samme måde, som de selvkørende biler, der er lige på trapperne fra de rigtige bilproducenter – men gutterne er allerede klar til at tage udviklingen endnu længere.

- Der hvor vi adskiller os, er at vores biler snakker med hinanden, og det er ikke gjort før, siger

Bilerne snakker sammen, og på den måde undgår de at køre galt. Eller næsten… det er i hvert fald det, gutterne arbejder hen i mod.

- Vi har også snakket med folk ude i industrien, og de er meget imponeret over, hvad vi har formået, og det giver da os et boost af selvtillid, siger Rasmus.

Det kan godt være, at nørderne kæmper lidt med det nu. Men hvem ved, måske bliver det en af drengene, der er med til at sætte de første rigtige selvkørende biler på gaden.

Og hvis klubben har fanget din interesse, så er den lille klub klar til flere medlemmer – eneste optagelseskrav er, at du kan lide at nørde med selvkørende biler.


Seneste nyt

fra Nordjylland