Klubsamarbejde redder fodboldhold

Vester Hjermitslev Boldklub kunne ikke stille et helt fodboldhold. Derfor var det nødvendigt at slå sig sammen med naboklubberne.

Fraflytning og færre børn er en trussel mod idrætsforeningerne i de små byer. Der er ikke altid så mange medlemmer, som man godt kunne tænke sig. Sådan er det blandt andet godt i Vester Hjermitslev Boldklub, som tilbyder alt fra spinning og gymnastik til squash og fodbold.

- Vi har lidt faldende medlemstal, men vi er som sådan godt nok tilfreds med holdstørrelserne, siger formand for Vester Hjermitslev Boldklub, Torben Sørensen.

På fodboldsiden havde klubben for nogle år tilbage dog et betydeligt problem. I flere af ungdomsårgangene var der så få spillere, at det var umuligt at stille hold. Sådan så det også ud i nabobyerne Saltum og Instrup, og enden på det blev klubsamarbejdet SIV, som i dag har hold helt fra de yngste til seniorrækkerne.

- Det er et samarbejde, som vi er rigtig glade for, og som er en nødvendighed for at vi kan mønstre så mange hold i de forskellige årgange, siger træner og udvalgsmedlem i SIV, Anne Marie Sørensen.

Ifølge DGI Nordjylland og Dansk Boldspil Unions Region 1, som har at gøre med fodbolden i Nordjylland, er det er klar tendens, at flere klubber og foreninger kæmper med at stille hold og derfor må lave klubsamarbejder.

Udover at lægge eksempelvis fodbold- eller håndboldafdelinger sammen arbejder nogle naboforeninger også med en model, hvor den ene forening tager sig af eksempelvis badminton, mens den anden tilbyder gymnastik. Dermed deles foreningerne om de lidt for medlemmer frem for at slås om dem.


Seneste nyt

fra Nordjylland