Klumpfisken er tilbage

02:52

Foto: Michael Andersen

1 af 2

Klumpfisken er tilbage på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Oceanariet i Hirtshals er nu igen blevet to "guldklumper" rigere, efter to klumpfisk onsdag morgen ankom til det store saltvandsakvarium.

De to "guldklumper" blev fløjet fra Azorerne midt i Atlanterhavet, hvor de blev fanget i naturen for to uger siden til Kastrup, hvor personalet fra Hirtshals tog imod.

Nordsøen Oceanarium fik første gang en klumpfisk i august 2000, og fisken på 10 kg blev startskuddet til en anderledes formidling af livet i Nordsøen. Siden da har der været flere klumpfisk i akvariet.

Fælles for dem alle har været, at de hurtigt blev blandt de mest markante fisk på Nordsøen Oceanarium og mange gæsters favoritter.

Og efter en periode uden klumpfisk er den populære fisk nu tilbage i Nordsøen Oceanarium. Denne gang var det firmaet Flying Sharks, som er professionelle leverandører af alle slags dyr til zoologiske anlæg i hele verden, der har indfanget de to klumpfisk og stået for transporten.

- Fiskene har haft en lang transport, men de ser ud til at have klaret turen rigtig flot, og jeg er meget tilfreds med forløbet. Det er et par fine eksemplarer af arten, siger akvariemester og dykker, Martin Riis, der fulgte klumpfiskene fra Kastrup til Hirtshals.

Ved ankomsten til Hirtshals blev de to nye klumpfisk efter kortere tids akklimatisering, flyttet til den store oceanarie-tank med 4,5 mio. liter saltvand.

Her svømmer de nye turistattraktioner allerede rundt, så rejsen helt fra Azorerne til Hirtshals er indtil videre endt lykkeligt.

Og du kan se mere til de to nye guld-klumper i aften på TV2/Nord.

Flere nyheder fra TV2 Nord